Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
book
Napis Brak okładki i kartki książki

Organizacja i technika pracy w zakładzie gastronomicznym

Autor: Witkiewicz, Zbigniew.





Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Zbigniew Witkiewicz, Stanisław Wilgocki.
Seria:Hotelarstwo i Gastronomia cz. 2
Hasła:Gastronomia - organizacja
Adres wydawniczy:Gdańsk : Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku : Fundacja Rozwoju Uniwersytetu Gdańskiego, 2008.
Opis fizyczny:214 s. : il., err. ; 24 cm.
Uwagi:Bibliogr. s. 212-214.
Przeznaczenie:Pozycja stanowić będzie pomoc zarówno dla pracowników naukowych, jak i studentów uczelni hotelarskich i gastronomicznych oraz osób związanych profesjonalnie z tymi dziedzinami.
Pozycja stanowić będzie pomoc zarówno dla pracowników naukowych, jak i studentów uczelni hotelarskich i gastronomicznych oraz osób związanych profesjonalnie z tymi dziedzinami.
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. Autorzy są wykładowcami w Wyższej Szkole Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku, związani są też profesjonalnie
  2. z hotelarstwem i gastronomią, tak więc w swej pracy dydaktycznej wykorzystują nie tylko teorię, ale też doświadczenia zawodowe.
  3. Publikacja podejmuje szeroką problematykę związaną z funkcjonowaniem zakładu gastronomicznego.
  4. Z. Witkiewicz przedstawił takie zagadnienia, jak tworzenie zakładu gastronomicznego, organizację jego pracy oraz rodzaje usług, a także procesy technologiczne w produkcji gastronomicznej i pracowni cukierniczej. Opisał
  5. też zasady tworzenia kart dań i ich rodzajow.
  6. S. Wilgocki wyjaśnia problemy dotyczące cen potraw i napojow, podstawowych technik obsługi konsumenta.
  7. Zajmuje się rownież sprawami pracowniczymi. Książkę zamyka rozdział: Międzynarodowe nazewnictwo stanowisk pracy w gastronomii.
  8. Uzupełnieniem jest bibliografia i wykaz źrodeł internetowych. Wzbogacają ją liczne barwne ilustracje np.
  9. wyposażenia kuchni, sprzętu, potraw.
  10. Szczegołowe zagadnienia zawiera załączony spis treści.
  11. Należy podkreślić, że publikacja ta jest znaczącą pozycją w literaturze fachowej.

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 44.768
Numer inw.: 44768
Dostępność: tylko na miejscu

schowek



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy