Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Technika ekstruzji w przemyśle rolno-spożywczym / Leszek Mościcki, Marcin Mitrus, Agnieszka Wójtowicz.
Okładka pozycji Technika ekstruzji w przemyśle rolno-spożywczym

Technika ekstruzji w przemyśle rolno-spożywczym

Autor: Mościcki, Leszek




Ekstruzja zdobywa coraz większą popularność w światowym przetwór­stwie rolno-spożywczym, zwłaszcza wśród producentów żywności i pasz. W tym podręczniku pragniemy przybliżyć Czytelnikom tajniki tej stosunko­wo nowej dziedziny produkcji, ze szczególnym uwzględnieniem aspektów praktycznych, to jest procesów technologicznych związanych z produkcją różnorodnych ekstrudatów oraz maszyn i urządzeń

niezbędnych do ich wytwarzania. Przedstawiamy też Państwu uwagi i zalecenia o charakterze czysto eksploatacyjnym. Lektura książki pozwoli, naszym zdaniem, nie tylko na poznanie zawiłości inżynieryjno-technologicznych produkcji wyrobów ekstrudowanych, ale także ułatwi producentom podjęcie decyzji o ewentualnym wdrożeniu tej techniki w swoich zakładach przetwórczych. Główny autor podręcznika, prof. dr hab. Leszek Mościcki, jest jednym z czołowych propagatorów i pionierów wprowadzania techniki ekstruzji w Polsce. Prof. Leszek Mościcki jest kierownikiem Katedry Inżynierii Procesowej Akademii Rolniczej w Lublinie, która należy do najlepiej wyposażonych w Polsce placówek naukowych zajmujących się badaniami z zakresu barotermicznej obróbki surowców roślinnych na cele spożywcze i paszowe. Tekst tej publikacji prof. Leszek Mościcki opracował przy pomocy swoich najbliższych współpracowników: dr. Marcina Mitrusa i dr inż. Agniesz­ki Wójtowicz, których wkład merytoryczny zagwarantował utrzymanie wysokiego poziomu przekazywanej wiedzy.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Leszek Mościcki, Marcin Mitrus, Agnieszka Wójtowicz.
Hasła:Pasza - technologia
Żywność - technologia
Podręczniki
Adres wydawniczy:Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 2007.
Opis fizyczny:223 s. : il. kolor. ; 24 cm.
Uwagi:Bibliogr. przy rozdz.
Przeznaczenie:Dla pracowników naukowych, studentów, kadry inżynieryjno-technicznej, technologów, producentów żywności i pasz.
Dla pracowników naukowych, studentów, kadry inżynieryjno-technicznej, technologów, producentów żywności i pasz.
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 44.274
Numer inw.: 44274
Dostępność: tylko na miejscu

schowek



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy