Żywienie kobiet w ciąży : porady lekarzy i dietetyków
Autor: Szostak-Węgierek, Dorota.
Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwanego przez nią dziecka. Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie
przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona jeszcze sięgnąć po suplementy? Jeśli tak, to kiedy? Przed ciążą, czy w czasie ciąży? A co z tyciem? Nie bać się nadwagi, czy też cały czas się pilnować? Odpowiedzi na te i inne pytania można znaleźć w tym poradniku. Przygotowali go specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Poruszone problemy zainteresują zarówno kobiety ciężarne, jak i opiekujących się nimi lekarzy.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Dorota Szostak-Węgierek, Aleksandra Cichocka. | ||||||||
Seria: | Instytut Żywności i Żywienia Zaleca | ||||||||
Hasła: | Kobieta ciężarna - żywienie Odżywianie - higiena Wydawnictwa popularne | ||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2005. | ||||||||
Opis fizyczny: | 141 s. : rys. ; 21 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 140-141. | Powiązane zestawienia: | Kobieta ciężarna | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 44.094
Numer inw.: 44094
Dostępność: tylko na miejscu