Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20111221142051096195 / Katalog / Szczegóły pozycji

Smaki Toskanii - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Smaki Toskanii : przepisy kulinarne pełne słońca i miłości / Aleksandra Seghi ; [zdj. Magdalena Szwedkowicz-Kostrzewa, Maciej Płonczyński].
Okładka pozycji Smaki Toskanii : przepisy kulinarne pełne słońca i miłości

Smaki Toskanii : przepisy kulinarne pełne słońca i miłości

Autor: Seghi, Aleksandra




Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam wszystko: zachwycające sielskie krajobrazy, najpiękniejsze miasta, arcydzieła sztuki i architektury. Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną kuchnię. Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i przechodzą z pokolenia na pokolenie.W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało

przetworzone produkty. Jej podstawę stanowią naturalne składniki, przez co jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. W większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie, kierując się intuicją i indywidualnym poczuciem smaku."Smaki Toskanii" to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach. Piękne wyraziste zdjęcia przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw - zwłaszcza w dobrym towarzystwie -przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii. "[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy jednym stole" - Fabio Pichci, florencki kuchmistrz.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Aleksandra Seghi ; [zdj. Magdalena Szwedkowicz-Kostrzewa, Maciej Płonczyński].
Hasła:Kuchnia włoska
Przepisy kulinarne
Adres wydawniczy:Warszawa : Buchmann, cop. 2011.
Opis fizyczny:160 s. : il. kolor. ; 21 cm.
Uwagi:Bibliogr. s. 156. Indeks.
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 20
ul. Żuławskiego 4/6
tel. 22 627 42 22

Sygnatura: 64
Numer inw.: 73951
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Wyp nr 108
ul. Puławska 119
tel. 22 843 16 85

Sygnatura: 64
Numer inw.: 37163
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów




Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Fanklub bułeczek z rozmarynem : czyli ciąg dalszy Toskańskich opowieści ze smakiem  1Okładka książki  Miasta widma w Toskanii : przewodnik, historia, tradycja, ludzie  2Okładka książki  Słodkie pieczone kasztany : toskańskie opowieści ze smakiem  3Okładka książki  To jest Italia!  4Okładka książki  Zielona Toskania  5




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy