Biotechnologia żywności : praca zbiorowa
Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza - otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów - zagadnienia związane z technoloiami fermentacyjnymi - główne kierunki stosowania biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności- problemy związane z biotechnologią otrzymywania ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów.
Odpowiedzialność: | pod red. Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa ; aut. Marek Adamczak [et al.]. | ||||||
Hasła: | Biotechnologia Żywność - technologia Podręczniki akademickie | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2003. | ||||||
Wydanie: | Wyd. 2 zm. | ||||||
Opis fizyczny: | 498 s. : il. ; 25 cm. Uwagi: | Bibliogr. przy rozdz. Indeks. | Przeznaczenie: | Dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników zarządzania związanych z przemysłem spożywczym. | Dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników zarządzania związanych z przemysłem spożywczym. Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)