Toskańska trattoria
Tytuł oryginału : "Georgia`s kitchen, ".
Autor: Nelson, Jenny
Utalentowana szefowa kuchni, Georgia Gray, ma wszystko, czego pragnie kobieta zaraz po trzydziestce: pracę w jednej z najlepszych restauracji na Manhattanie; piękne i mądre przyjaciółki, na które zawsze może liczyć; oraz zaręczynowy pierścionek z brylantem. Przyszłej pannie młodej wszystko się układa aż do dnia, gdy druzgocąca recenzja restauracji, w której pracuje, niszczy jej reputację. Na dodatek świetnie
zapowiadający się narzeczony nagle odwołuje ślub. Zrozpaczona Georgia ucieka na włoską prowincję, gdzie doskonali swoje umiejętności w toskańskiej trattorii. Bohaterka powoli odżywa po przejściach, korzystając z dobrodziejstw Toskanii: doskonałego wina, pysznych serów, błękitnego nieba oraz towarzystwa pociągającego Gianniego - eksperta w winnicy oraz w sypialni. Georgia otrzymuje też ofertę, dzięki której mogłaby zostać we Włoszech i tam zrobić karierę. Tylko czemu się waha? Na co, poza miłością i Italią, ma jeszcze apetyt? Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Jenny Nelson ; przełożyła Dobromiła Jankowska. | ||||||||
Hasła: | Powieść obyczajowa Literatura amerykańska | ||||||||
Adres wydawniczy: | Wrocław : Wydawnictwo Bukowy Las, copyright 2011. | ||||||||
Opis fizyczny: | 348 stron ; 21 cm. Forma gatunek: | Książki. Proza. | Powstanie dzieła: | 2010 r. | Twórcy: | Jankowska, Dobromiła. Tłumaczenie | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)