![Okładka książki Jedzenie i świętowanie / Joanna Krzyżanek ; [il. Zenon Wiewiurka].](okladki/ISBN/8375/8375162930.jpg)
![Okładka pozycji Jedzenie i świętowanie](okladki/ISBN/8375/8375162930.jpg)
Jedzenie i świętowanie
Autor: Krzyżanek, Joanna.
Jak ugotować jajko na miękko? Dlaczego miodowe pierniki pachną? Co jeść, aby być zdrowym jak rybka? Co zrobić, by nie opadły igły z choinki?
Odpowiedzialność: | Joanna Krzyżanek ; [il. Zenon Wiewiurka]. | ||||
Seria: | Poradniczek Gabrysi i Kajtka | ||||
Hasła: | Odżywianie Opowiadanie dziecięce polskie - 21 w. Wydawnictwa dla dzieci | ||||
Adres wydawniczy: | Poznań : Drukarnia i Księgarnia Świętego Wojciecha, [2010]. | ||||
Opis fizyczny: | 62, [2] s. : il. kolor. ; 21 cm. Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
![Zdjęcie Krzyżanek, Joanna](focie/979550607_20200407133616.jpg)
Krzyżanek, Joanna
Joanna Krzyżanek - ma czarne włosy przypominające druciki, niebieskie oczy i kilka pięknych zmarszczek na czole. Jest miłośniczką liter i gałgankowych gąsek. Pisze opowiastki, rymowanki i listy do przyjaciół. Lubi biegać nad rzeczką, podróżować pociągiem, siedzieć w kawiarence, czytać książki, pić herbatę z różaną konfiturą, podziwiać kolorowe cynie, zbierać kasztany, obserwować krople deszczu spływające po dachówkach i łapać śniegowe płatki. Potrafi uszyć z gałganków gąskę, policzyć poziomki na tarcie, zrobić ciasto z marchewek, lemoniadę z zielonej [>>]