Listy pieczętowane sosem czyli Gdzie karmią najlepiej w Polsce: przewodnik
Autor: Bikont, Piotr
Odpowiedzialność: | Piotr Bikont, Robert Makłowicz | ||||||
Hasła: | Gastronomia - Polska - 21 w. Kucharstwo Poradniki - historia - 21 w. - Polska Przewodniki turystyczne | ||||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Wydawnictwo Literackie, 2001. | ||||||
Opis fizyczny: | 223, [1] s., [1] k. złoż. luz. : mapy, rys. ; 22 cm. Uwagi: | 1 k. złoż. pod opaską. Indeksy. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
Bikont, Piotr
Urodzony: 12 maja 1955.
Zmarły: 27 czerwca 2017.
Wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak „Wprost” i „Newsweek”. Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.
Źródło: https://s.lubimyczytac.pl/upload/authors/21704/776376-352x500.jpg