Odpowiedzialność: | Zofia Zawistowska. | ||||||
Hasła: | Kucharstwo Kuchnia - wyposażenie Odżywianie - higiena | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Instytut Wydawniczy Związków Zawodowych, 1985. | ||||||
Wydanie: | [Wyd. 2] | ||||||
Opis fizyczny: | 398, [2] s. : rys. ; 20 cm.Uwagi: | Indeks | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
Zawistowska, Zofia
inż Zofia Zawistowska - polska specjalistka od spraw żywienia.
Autorka książek na tematy kulinarne.
Wybrane publikacje: "Nowoczesne żywienie rodziny" z Feliksą Starzyńską, Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich, 1966, "Napoje domowe" 1968, "Surówki i sałatki" Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego, 1968, "Żywienie dietetyczne w różnych chorobach" Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich, 1969, "Specjalności kuchni śródziemnomorskiej" z Anną Czerni, 1974, "Nie tylko dla jaroszów" Instytut Wydawniczy Związków Zawodowych, 1987.
Źródło: lubimyczytac.pl