Odpowiedzialność: | Barbara i Piotr Adamczewscy. | ||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Nowy Świat, 2009. | ||||||||
Opis fizyczny: | 208 s. : il. kolor. ; 26 cm. Uwagi: | Indeks. | Powiązane zestawienia: | Kucharstwo | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp nr 108
ul. Puławska 119
tel. 22 843 16 85
Sygnatura: 64
Numer inw.: 39818
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Notka biograficzna:
Adamczewska, Barbara
Absolwentka wydziału Filologii Polskiej Uniwersytetu Warszawskiego. Przez wiele lat pracowała jako dziennikarka prasy kobiecej, od kilku lat zajmuje się pisaniem książek kulinarnych. Szczególnie interesuje się tradycyjną kuchnią polską oraz historią kultury materialnej; zwłaszcza tą jej częścią , która związana jest z domem, życiem codziennym, stołem. Żmudna ale niezmiernie ciekawa praca w bibliotekach, gromadzenie książek z tej dziedziny, dało jej sporą wiedzę. Za ważny cel pisania książek uznaje przekazywanie informacji o bogatej polskiej tradycji kulinarnej i o kulturze [>>]