Żywność bezpieczna dla konsumenta
Niniejsza publikacja zawiera zarówno artykuły przeglądowe, m.in. dotyczące regulacji prawnych w zakresie bezpieczeństwa produktów żywnościowych, etyki w produkcji żywności, analizy zagrożeń, metod wykrywania patogennych mikroorganizmów, żywności funkcjonalnej, jak również artykuły prezentujące oryginalne wyniki badań w zakresie jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego produktów spożywczych.
Szczególną uwagę poświęcono składnikom, zapewniającym właściwości prozdrowotne, występującym w surowcach i produktach żywnościowych pochodzenia roślinnego. Przedstawiono wyniki badań nad właściwościami fizykochemicznymi i biologicznymi naturalnych przeciwutleniaczy, związków niezbędnych przy projektowaniu żywności funkcjonalnej.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | red. nauk. Maria Małecka. | ||||
Seria: | Zeszyty Naukowe / Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, 73 | ||||
Hasła: | Żywność - higiena Żywność - technologia | ||||
Adres wydawniczy: | Poznań : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, 2006. | ||||
Opis fizyczny: | 110 s. : il. ; 24 cm. Uwagi: | Zawiera m.in. materiały z IV konferencji z cyklu "Żywność bezpieczna dla konsumenta". Bibliogr. przy pracach. Streszcz. ang. przy pracach. | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 41.224
Numer inw.: 41224
Dostępność: tylko na miejscu