![book](images/brak4.jpg)
![Napis Brak okładki i kartki książki](images/brak4.jpg)
Ugryźć świat
Autor: Kotkowska, Gabriela.
Dzięki tej kulinarnej podróży dowiemy się: Co Marcin Prokop sądzi o szaszłyku z psa; Dlaczego Hanna Bakuła spędzała wigilię z Apaczami; Co Olga Bończyk kocha w kuchni toskańskiej; Gdzie świnka morska jest przysmakiem; Co Kevin Aiston jada na śniadanie; Do czego w Kalabrii służy porrón; Co było w dzieciństwie przysmakiem Omeny Mensah; Jakie warzywo zmogło Litwinów na Węgrzech; Co Jacek Hugo-Bader wie
o mongolskich frykasach; Jak Szewach Weiss serwuje gęsie pipki; Czy Andrzej Morozowski lubi smażone świerszcze; Po co Magdzie Gessler 340 kawałków sękacza; Ile papryki może zjeść Andrzej Smolik; Jakie odeskie przysmaki poleca Żora Korolyov. A wszystko to pośród smakowitych zdjęć i fantastycznych przepisów...
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | [teksty o kuchni kontynentów Gabriela Kotkowska ; wybór zdj. Łukasz Załuski]. | ||||||||
Hasła: | Kucharstwo Antologia Przepisy kulinarne Publicystyka | ||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : G+J RBA, National Geographic Society, 2008. | ||||||||
Opis fizyczny: | 621, [1] s. : il. kolor. 25 cm. Forma gatunek: | Książki. Publikacje popularnonaukowe. | Powstanie dzieła: | 2008 r. | Twórcy: | Załuski, Łukasz. Wybór | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)