Rośliny jadalne
Tytuł oryginału : "New Oxford book of food plants ".
Autor: Vaughan, J. G.
Książka ta jest wyczerpującym kompendium wiedzy o roślinach jadalnych. Brytyjscy biolodzy przedstawili w niej rośliny z całego świata, informując nas o ich dawnym i obecnym zastosowaniu oraz o wartościach odżywczych. Wykonane z największą starannością ryciny stanowią piękną oprawę książki i pomoc w identyfikacji mniej znanych odmian roślin. ! Uwagi Oprawa zarysowana, wytarta. Brzegi stron zakurzone.
Odpowiedzialność: | J. G. Vaughan ; il. Barbara E. Nicholson oraz Elisabeth Dowle i Elizabeth Rice ; przeł. Aleksandra Łukaszewska, Irena Olszewska-Kaczyńska. | ||||||||||||
Hasła: | Grzyby Owoce Warzywa Podręcznik | ||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Prószyński i S-ka, 2001. | ||||||||||||
Opis fizyczny: | XXIII, [1], 243, [1] s. : il. (w tym kolor.), wykr. ; 27 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 235-236. - Indeks. | Forma gatunek: | Książki. | Powstanie dzieła: | 2001 r. | Twórcy: | Dowle, Elisabeth. Ilustracje | Geissler, Catherine. Ilustracje Łukaszewska, Aleksandra Józefina. Tłumaczenie Nicholson, Barbara. (1906-1978). Ilustracje Olszewska-Kaczyńska, Irena. Tłumaczenie Rice, Elizabeth. Ilustracje Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)