Odpowiedzialność: | Peter Mayle ; przekł. Zofia Zinserling. | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Prószyński i S-ka, 2002. | ||||||
Opis fizyczny: | 151 s. 20 cm.Powiązane zestawienia: | Prowansja (Francja) | Pamiętniki angielskie Powieść i opowiadanie z motywem kulinarnym Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
Mayle, Peter
Autor znanych polskim czytelnikom książek o Prowansji, kształcił się w Brighton College oraz w Harrison College na Barbados. Tę ostatnią uczelnię porzucił w wieku szesnastu lat i wrócił do Anglii, gdzie następnie imał się różnych zajęć - m.in. był kelnerem i kierowcą ciężarówki. Po ukończeniu dwudziestu jeden lat przeprowadził się do Nowego Jorku i podjął pracę w agencji reklamowej Davida Ogilvyego. W branży reklamowej przepracował piętnaście lat - po obu stronach Atlantyku. Gdy był już na samym szczycie drabiny stanowisk, doszedł do wniosku, że przestało go [>>]