Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




Marketing w hotelarstwie - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Marketing w hotelarstwie :  podręcznik praktyczny / Jacek Piasta.
Okładka pozycji Marketing w hotelarstwie :  podręcznik praktyczny

Marketing w hotelarstwie : podręcznik praktyczny

Autor: Piasta, Jacek.

Notka biograficzna




Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Jacek Piasta.
Hasła:Hotelarstwo - marketing - podręcznik
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo Jacek Piasta - Doradztwo, 2007.
Opis fizyczny:384 s. : il. ; 24 cm.
Uwagi:Bibliogr.
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. CZ?ŚĆ I
  2. Wprowadzenie do marketingu
  3. Rozdział 1. Usługi hotelarskie - zarys historii
  4. Rozdział 2. Podstawowe pojęcia
  5. 2.1. Obiekt hotelarski
  6. 2.2. Potrzeby nabywców
  7. 2.3. Użyteczność
  8. Rozdział 3. Otoczenie przedsiębiorstwa hotelowego
  9. 3.1. Makrootoczenie
  10. 3.2. Otoczenie w sektorze
  11. 3.2.1. Nowo wchodzący
  12. 3.2.2. Dostawcy
  13. 3.2.3. Klienci-nabywcy
  14. 3.2.4. Substytuty
  15. 3.2.5. Konkurenci wewnątrz sektora
  16. 3.3. Podsumowanie
  17. Rozdział 4. Badania i analiza rynku
  18. 4.1. Badania
  19. 4.1.1. Rodzaje danych
  20. 4.1.2. Techniki badawcze
  21. 4.1.3. Typy pytań
  22. 4.1.4. Etapy procesu badawczego
  23. 4.1.5. Badania wewnątrz obiektu hotelowego
  24. 4.2. Analiza SWOT
  25. 4.2.1 Szanse i zagrożenia 4.2.2. Silne i słabe strony
  26. 4.3. Benchmarking
  27. 4.4. Podsumowanie
  28. Rozdział 5. Planowanie działalności
  29. 5.1. Wewnętrzne źródła wspomagające planowanie i zarządzanie
  30. 5.2. Specjalistyczne programy komputerowe
  31. Rozdział 6. Strategie działań rynkowych
  32. 6.1. Podstawowe strategie konkurowania
  33. 6.2. Wymagania dla obiektów hotelowych
  34. 6.3. Brak strategii konkurowania
  35. 6.4. Inne strategie
  36. 6.4.1 Strategie kierunkowych działań konkurencyjnych
  37. 6.4.2. Podsumowanie
  38. CZ?ŚĆ II Marketing
  39. Rozdział 7. Wprowadzenie
  40. 7.1. Podejścia do produkcji i sprzedaży
  41. 7.2. Pojęcie marketingu
  42. 7.3. Potrzeby nabywców
  43. 7.4. Marketing usług
  44. Rozdział 8. Strategia marketingowa
  45. 8.1. Segmentacja
  46. 8.2. Marketingowe strategie produktowe
  47. Rozdział 9. Marketing-mix
  48. 9.1. Produkt
  49. 9.1.1. Cykl życia produktu
  50. 9.1.2. Analiza portfelowa - macierz BCG
  51. 9.1.3. Marka
  52. 9.1.4. Rodzaje (produktów) usług hotelarskich
  53. 9.1.5. Produkty a podstawowe typy klientów
  54. 9.2. Cena
  55. 9.2.1. Podstawy do ustalania cen
  56. 9.2.2. Ceny - podział rodzajowy
  57. 9.2.3. Sezonowość a ceny
  58. 9.2.4. Ceny usług a strategia marketingowa
  59. 9.3. Dystrybucja
  60. 9.3.1. Modele dystrybucji
  61. 9.3.2. Formy rozliczeń za pośrednictwo
  62. 9.3.3. Allotment
  63. 9.4. Promocja
  64. 9.4.1. Narzędzia promocji
  65. 9.4.2. Reklama
  66. 9.4.3. Public relations
  67. 9.4.4. Targi i wystawy
  68. 9.4.5. Promocja osobista
  69. 9.4.6. Promocja sprzedaży
  70. 9.4.7. Upominki reklamowe
  71. Rozdział 10. Plan marketingu
  72. 10.1. Tworzenie planu
  73. 10.2. Harmonogram działania
  74. 10.3. Konstrukcja planu marketingowego
  75. 10.4. Podsumowanie
  76. Rozdział 11. E-marketing
  77. 11.1. Obiekt hotelowy w Internecie
  78. 11.2. Strona WWW obiektu hotelowego
  79. 11.3. Gdzie promować hotel w Internecie?
  80. 11.4. Funkcje e-marketingu
  81. 11.5. Podsumowanie
  82. Część III
  83. Ludzie: personel i klienci w marketingu
  84. Rozdział12. Wprowadzenie
  85. 12.1. Zespół
  86. 12.2. Zwierzchnik
  87. 12.3. Motywowanie personelu
  88. 12.4. Klient
  89. 12.5. Podsumowanie
  90. Rozdział 13. Komunikacja
  91. 13.1. Komunikacja werbalna i niewerbalna
  92. Część IV
  93. Inne zagadnienia istotne marketingowo
  94. Rozdział 14. Jakość
  95. 14.1. Elementy tworzące jakość
  96. 14.2. Procedury i procesy
  97. 14.3. Kto i kiedy systematyzuje jakość?
  98. 14.4. ISO - systemy zarządzania jakością
  99. 14.5. Certyfikacja
  100. 14.5.1. Kategoryzacja usług hotelarskich
  101. 14.5.2. Globalny aspekt certyfikacji
  102. 14.6. HACCP
  103. 14.7. Wewnętrzne badanie i kontrola jakości
  104. Rozdział 15. Gościnność
  105. 15.1. Aspekty gościnności
  106. 15.2. Model gościnności
  107. Podsumowanie. *

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr XXI
ul. Bukietowa 4A
tel. 22 898 30 33

Sygnatura: 8698
Numer inw.: 8698
Dostępność: tylko na miejscu

schowek




Notka biograficzna:


Zdjęcie Piasta, Jacek

Piasta, Jacek

Jacek Piasta - zawodowo zajmuje się hotelarstwem. Ma za sobą doświadczenie kilkunastu lat pracy na stanowiskach kierowniczych w największych spółkach. Obecnie prowadzi firmę konsultingową dla podmiotów związanych z branżą hotelarską. Uczestniczy w kilku-, kilkunastu procesach inwestycyjnych, organizacyjnych lub reorganizacyjnych albo szkoleniowych rocznie. Jest analitykiem rynku i ekspertem w Instytucie Hotelarstwa. Jest też biegły Sądowy z zakresu hotelarstwa Sądu Okręgowego w Warszawie. Dyrektor Hotelu, redaktor i publicysta portalu e-hotelarstwo.com, wykładowca akademicki Wyższej [>>]






Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:






Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy