Pyszne przypadki : niewiarygodne historie słynnych dań
"Niewiarygodne historie słynnych dań "
Autor: Modelski, Łukasz
Czy wiecie, że wiele słynnych potraw powstało... przypadkiem? Dzięki tej książce nie tylko poznacie ich niesamowite historie, ale też będziecie mogli sami je przyrządzić!
Genialny pomysł, śmiały eksperyment, drobna katastrofa - w kuchni wszystko może się zdarzyć! Czasem w efekcie powstaje pyszny kulinarny wynalazek, taki jak czipsy, brownie, lody na patyku, currywurst czy pizza Margherita. W tej
książce znajdziecie niezwykłe historie sławnych potraw, przekąsek i deserów. Ale to nie wszystko: ich wynalazcy i wynalazczynie pokażą wam krok po kroku, jak je przygotować. Kto wie, może przy okazji stworzycie własne danie, które przejdzie do historii?
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Łukasz Modelski ; ilustracje Jacek Ambrożewski. | ||||||||||||||
Hasła: | Kucharstwo Kultura stołu Żywność Opracowanie Publikacje dla dzieci | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Dwie Siostry, © copyright 2024. | ||||||||||||||
Wydanie: | Wydanie I. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | 123, [1] strona : ilustracje ; 26 cm. Forma gatunek: | Książki. Publikacje popularnonaukowe. | Dziedzina: | Etnologia i antropologia kulturowa | Historia Kulinaria Powstanie dzieła: | 2024 r. | Twórcy: | Ambrożewski, Jacek. Ilustracje | Odbiorcy: | Dzieci. 6-8 lat. 9-13 lat. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
BD nr XVII
ul. Puławska 238
tel. 22 844 66 43
Sygnatura: 64
Numer inw.: 50561
Pozycja wypożyczona
do dnia: 2024-05-27
BD nr XXX
ul. Melsztyńska 4
tel. 22 849 37 98
Sygnatura: 64
Numer inw.: 51530
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Notka biograficzna:
Modelski, Łukasz
?ukasz Modelski - z wykształcenia historyk sztuki i kultury średniowiecza. Lubi jeść i pić. Zdarza się, że czyni to zawodowo. Pisuje felietony do „Czasu Wina”, prowadzi literacko-kulinarną „Drogę przez mąkę” w radiowej Dwójce i rozmawia z szefami kuchni na świecie. Autor Dziewczyn wojennych, Fotobiografii PRL i Piątego smaku. Rozmów przy jedzeniu.
Źródło: wydawnictwoliterackie.pl