Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20220908141440041403 / Katalog / Szczegóły pozycji

Żywienie człowieka - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Żywienie człowieka: 1, Podstawy nauki o żywieniu / redaktor naukowy Jan Gawęcki.
Okładka pozycji Żywienie człowieka: 1, Podstawy nauki o żywieniu

Żywienie człowieka: 1, Podstawy nauki o żywieniu

"Podstawy nauki o żywieniu "

Autor: Gawęcki, Jan




"Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu" to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to "Żywienie człowieka zdrowego i chorego" oraz "Żywienie a zdrowie publiczne". Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na

polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka. "Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu" przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:redaktor naukowy Jan Gawęcki.
Hasła:Odżywianie
Składniki odżywcze
Układ pokarmowy
Żywność
Podręcznik
Adres wydawniczy:Warszawa : PWN, 2022.
Wydanie:Wydanie IV.
Opis fizyczny:XX, [2], 714, [1] strona : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Uwagi:Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Forma gatunek:Książki. Publikacje dydaktyczne.
Dziedzina:Medycyna i zdrowie
Powstanie dzieła:1998 r.
Twórcy:Gawęcki, Jan. (1944- ). Redakcja

Przeznaczenie:Dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów oraz żywienioznawców, dietetyków, lekarzy, organizatorów turystyki.
Dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów oraz żywienioznawców, dietetyków, lekarzy, organizatorów turystyki.
Odbiorcy:Szkoły wyższe.
Powiązane zestawienia:Składniki odżywcze
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 20
ul. Żuławskiego 4/6
tel. 22 627 42 22

Sygnatura: Czytelnia: 61
Numer inw.: 85800
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzleć zamówienie

Wyp nr 95
ul. Gruszczyńskiego 12
tel. 22 843 98 31

Sygnatura: Rewersy: 61
Numer inw.: 68051
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzleć zamówienie

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 61.140
Numer inw.: 61196
Dostępność: tylko na miejscu

schowek




Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. 3  1




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy