Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20190301151751076072 / Katalog / Szczegóły pozycji

- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Kuchnia hiszpańska / [autrzy tekstów Joanna Cieślewska, Alina Kwapisz, Dorota Próchniewicz, Magdalena Giedrojć, Ewa Kubicka-Burzyńska, Przemysław Kwiecień, rystyna Kozłowska, Juliusz Podolski. ; tł. przepisów Ewa Wolańska].
Okładka pozycji Kuchnia hiszpańska

Kuchnia hiszpańska




Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to seria pięknie wydanych albumów, w których praktyczną wiedzę kulinarną uzupełniają ciekawostki i tajniki kuchni różnych zakątków świata. Każdy tom przedstawia najsmaczniejsze potrawy świata, unikatowy klimat i tradycję kuchni każdego z 25 opisywanych krajów. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów z wybranego kraju, w każdym tomie

znajdą Państwo sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej popularne potrawy i przyprawy. Każdy tom serii podzielony został na pięć działów: "Palcem po mapie..." - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce "Z historią w tle..." - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach "Na talerzu..." - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów "Wokół stołu..." - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych oraz "Polecane przepisy..." - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych "Autralian Women`s Weekly". Co gwarantuje, że potrawy te są smaczne i łatwe w do przygotowania.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:[autrzy tekstów Joanna Cieślewska, Alina Kwapisz, Dorota Próchniewicz, Magdalena Giedrojć, Ewa Kubicka-Burzyńska, Przemysław Kwiecień, rystyna Kozłowska, Juliusz Podolski. ; tł. przepisów Ewa Wolańska].
Seria:Podróże Kulinarne : tradycje, smaki, potrawy : T. 7/K
Hasła:Kuchnia hiszpańska
Przepisy kulinarne
Publikacje bogato ilustrowane
Kuliaria
Adres wydawniczy:[Warszawa] : New Media Concept, copyright 2008.
Opis fizyczny:143, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 17 x 24 cm.
Uwagi:Miejsce wydania wg bazy online.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Kuliaria
Powstanie dzieła:2008 r.
Twórcy:Cieślewska, Joanna. Autor

Wolańska, Ewa Małgorzata. Tłumaczenie

Powiązane zestawienia:Hiszpania
Kuchnie świata
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: D-3817
Numer inw.: 3817
Dostępność: tylko na miejscu

schowek



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy