Kuchnia antyrakowa : przepisy na pożywne potrawy i przekąski na czas leczenia i rekonwalescencji dla ciebie, twojej rodziny i przyjaciół
Tytuł oryginału : "Royal Marsden cancer cookbook ".
Autor: Phipps, Catherine.
Książka pomoże ci w odnalezieniu się w gąszczu faktów i mitów dotyczących tego, co powinno się jeść w trakcie terapii. W pierwszej części książki znajdziesz mnóstwo informacji na temat odżywiania się w tym trudnym okresie oraz wskazówki, które pozwolą ci wybrać najbardziej odpowiednią dla siebie dietę. W drugiej - ponad 150 przepisów na pożywne potrawy i przekąski na czas leczenia
(dania bardziej kaloryczne i łatwiejsze do zjedzenia) i po jego zakończeniu (propozycje zdrowych dań, które pomagają utrzymać zrównoważoną dietę). Przepisami podzielili się również cenieni szefowie kuchni i krytycy kulinarni, m.in. Mary Berry, Nigella Lawson, Ruth Rogers i Rick Stein.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Catherine Phipps ; [wprowadzenie i redakcja Clare Shaw ; zdjęcia Georgia Glynn Smith ; tłumaczenie Adam Czech, Izabela Kołbon]. | ||||||||||||||
Hasła: | Dieta antyrakowa Leczenie żywieniowe Odżywianie Rak (choroba) Żywienie chorych Przepisy kulinarne Publikacja bogato ilustrowana Kulinaria Medycyna i zdrowie | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Poznań : Publicat 2015. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | 256, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 26 cm. Uwagi: | Tytuł oryginału : The royal marsden cancer cookbook. Na okładce : Polecana przez lekarzy onkologów. Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Medycyna i zdrowie | Kulinaria Powstanie dzieła: | 2015 r. | Twórcy: | Czech, Adam. Tłumaczenie | Kołbon, Izabela. Tłumaczenie Shaw, Clare. (1963- ). Smith, Georgia Glynn. (1966- ). Fotografie Powiązane zestawienia: | Kucharstwo | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)