Atlas osobliwości kulinarnych : przewodnik poszukiwacza smaków
Tytuł oryginału: "Gastro obscura : a food adventurer`s guide".
Autor: Wong, Cecily.
"Atlas osobliwości kulinarnych" jest jak fenomenalny wieloskładnikowy tapas - pożywny, ale dający się pogryzać po trosze, i pełen niespodzianek.
Tom Colicchio, kucharz i aktywista
Lektura obowiązkowa dla wszystkich jedzących.
Dan Barber, kucharz i autor The Third Plate
Niezwykły festiwal różnorodności - prezentacja wielu fascynujących sposobów, które ludzkość
wymyśliła po to, żeby się najeść.
José Andrés, kucharz, restaurator i założyciel fundacji World Central Kitchen
Ten wyborny przewodnik zatrzymał mnie przy stole od śniadania aż do kolacji.
Kyle MacLachlan, aktor i producent win
SMAKUJ ŚWIAT!
Atlas osobliwości kulinarnych, książka napisana przez ten sam wiecznie ciekawy świata zespół, który stworzył Atlas osobliwości, zaprasza na bankiet złożony z niezwykłości. Jesteście gotowi na piwo warzone z mgły w Chile? Na sardyński makaron zwany nićmi Boga? Jest to jednak o wiele więcej niż ledwie menu kuriozalnych przysmaków i zaskakujących dań. Ta przygotowana z rozmachem książka pokazuje, że nasze życie koncentruje się wokół spraw dotyczących jedzenia. Dotyka historii - na przykład opowiadając o sieci wytwórni sosu rybnego w starożytnym Rzymie. Mówi o kulturze - wyobraźcie sobie 4 miliony kobiet, które spotykają się w jednym miejscu, żeby przyrządzić pudding ryżowy. Zaprasza na wyprawę - choćby i na świętą chińską górę Hua Szan, żeby na jej szczycie napić się herbaty. A to dopiero początek.
opis pochodzi ze strony wydawcy
Odpowiedzialność: | Cecily Wong , Dylan Thuras ; przy współpracy z Rachel Rummel , Anne Ewbank i Samem O`Brienem ; z języka angielskiego przełożył Maciej Potulny. | ||||||||||||
Hasła: | Kuchnia regionalna Kuchnie świata Osobliwości Potrawy Opracowanie Publikacja bogato ilustrowana | ||||||||||||
Adres wydawniczy: | Katowice : Wydawnictwo Sonia Draga, 2022. | ||||||||||||
Opis fizyczny: | [8],438, [1] strona : ilustracje (głównie kolorowe) ; 28 cm. Uwagi: | Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Publikacje popularnonaukowe. | Dziedzina: | Historia | Kulinaria Powstanie dzieła: | 2021 r. | Twórcy: | Ewbank, Anne. Autor | O’Brien, Sam. Autor Potulny, Maciej. Tłumaczenie Rummel, Rachel. Autor Thuras, Dylan. Autor Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Pozycja została zakupiona.