Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




Atlas osobliwości kulinarnych - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Atlas osobliwości kulinarnych : przewodnik poszukiwacza smaków / Cecily Wong , Dylan Thuras ; przy współpracy z Rachel Rummel , Anne Ewbank i Samem O`Brienem ; z języka angielskiego przełożył Maciej Potulny.
Okładka pozycji Atlas osobliwości kulinarnych : przewodnik poszukiwacza smaków

Atlas osobliwości kulinarnych : przewodnik poszukiwacza smaków

Tytuł oryginału: "Gastro obscura : a food adventurer`s guide".

Autor: Wong, Cecily.




"Atlas osobliwości kulinarnych" jest jak fenomenalny wieloskładnikowy tapas - pożywny, ale dający się pogryzać po trosze, i pełen niespodzianek.

Tom Colicchio, kucharz i aktywista

Lektura obowiązkowa dla wszystkich jedzących.
Dan Barber, kucharz i autor The Third Plate

Niezwykły festiwal różnorodności - prezentacja wielu fascynujących sposobów, które ludzkość

wymyśliła po to, żeby się najeść.
José Andrés, kucharz, restaurator i założyciel fundacji World Central Kitchen

Ten wyborny przewodnik zatrzymał mnie przy stole od śniadania aż do kolacji.
Kyle MacLachlan, aktor i producent win

SMAKUJ ŚWIAT!
Atlas osobliwości kulinarnych, książka napisana przez ten sam wiecznie ciekawy świata zespół, który stworzył Atlas osobliwości, zaprasza na bankiet złożony z niezwykłości. Jesteście gotowi na piwo warzone z mgły w Chile? Na sardyński makaron zwany nićmi Boga? Jest to jednak o wiele więcej niż ledwie menu kuriozalnych przysmaków i zaskakujących dań. Ta przygotowana z rozmachem książka pokazuje, że nasze życie koncentruje się wokół spraw dotyczących jedzenia. Dotyka historii - na przykład opowiadając o sieci wytwórni sosu rybnego w starożytnym Rzymie. Mówi o kulturze - wyobraźcie sobie 4 miliony kobiet, które spotykają się w jednym miejscu, żeby przyrządzić pudding ryżowy. Zaprasza na wyprawę - choćby i na świętą chińską górę Hua Szan, żeby na jej szczycie napić się herbaty. A to dopiero początek.
opis pochodzi ze strony wydawcy

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Cecily Wong , Dylan Thuras ; przy współpracy z Rachel Rummel , Anne Ewbank i Samem O`Brienem ; z języka angielskiego przełożył Maciej Potulny.
Hasła:Kuchnia regionalna
Kuchnie świata
Osobliwości
Potrawy
Opracowanie
Publikacja bogato ilustrowana
Adres wydawniczy:Katowice : Wydawnictwo Sonia Draga, 2022.
Opis fizyczny:[8],438, [1] strona : ilustracje (głównie kolorowe) ; 28 cm.
Uwagi:Indeks.
Forma gatunek:Książki. Publikacje popularnonaukowe.
Dziedzina:Historia
Kulinaria
Powstanie dzieła:2021 r.
Twórcy:Ewbank, Anne. Autor

O’Brien, Sam. Autor

Potulny, Maciej. Tłumaczenie

Rummel, Rachel. Autor

Thuras, Dylan. Autor

Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz





Pozycja została zakupiona.





Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:






Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy